Andrea Arentz

www.andreaarentz.blogg.no

Hvordan finne motivasjon til å trene? 29.08.2017

Motivasjon er et vanskelig begrep, hvor og hva motivasjon kommer av er det mye forskning på, og mange ulike teorier på både hva det betyr og innebærer. 

For meg er motivasjon når jeg får "den indre gnisten" og gleden som driver meg i det jeg ønsker å gjøre. For meg kommer den av ulike årsaker, spesielt når jeg har det bra med meg selv, føler mestring og har utviklet meg innen interessefeltet mitt eller bare funnet ut av hva som faktisk gjør meg glad. 

Innen idrett er det ekstremt viktig med motivasjon for å klare å holde det gående på treningsfronten, jeg har til tider manglet motivasjon selv, og da er det sykt vanskelig å komme seg ut (men desto viktigere) Jeg har aldri angret på en treningsøkt for eksempel, samme hvor lite lyst jeg har til å trene. Når jeg da kommer inn igjen etter økten har jeg prestert stort. Jeg vant kampen over meg, og det vil på sikt gi motivasjon. 

Dersom du mangler motivasjon til å trene er mitt beste tips å prøve ulike idretter, ikke melde deg opp i noe, men søke opp forskjellige typer idrett og prøve deg. Min nyeste hobby er nemlig tennis, utrolig bra og morsom trening for hele kroppen. Det viktige er at du finner noe du like å trene, dersom du for eksempel hater å løpe et det tusen andre ting du kan gjøre for å holde deg i form, man må bare være kreativ. Jeg har en søster som fx. driver med rumpeldunk, noe jeg ikke visste eksisterte en gang, men hun digger det, og da er det den beste treningen for henne. 

-Andrea A

 

#hverdag #foto #trening #motivasjon #blogg

4 Kommentarer skjul

Så fint innlegg du har skrevet :-) Ønsker deg en fortsatt fin dag <3

Andrea Arentz

05.09.2017 kl. 12:03
Tiril Sørensen: Takk, så hyggelig<3 :)

linnogjohnny

03.09.2017 kl. 21:00
Enig - veldig lurt å finne noe man liker og som gir en treningsglede og motivasjon til å holde på med. Hva er rumpeldunk forresten? Det har jeg aldri hørt om :) Ha en god kveld og en fin, aktiv uke!

Andrea Arentz

05.09.2017 kl. 12:07
linnogjohnny: Her kan du se rumpeldunk, bedre enn min forklaring ;) : https://www.youtube.com/watch?v=taDda9lLaEw
Opprinnelse i Harry Potter.
Takk :)

Skriv en ny kommentar

Om meg

Andrea Arentz

Jeg heter Andrea og studerer Idrettsvitenskap på HiL, jeg er ferdig med første året. I løpet av de to neste blir jeg utdannet bla. PT/ trener. Jeg har kurs fra NIH i Gruppetrener Basis og jobber for tiden med å bli serfisert instruktør i Koordinasjon og Koreografi. Jeg jobber som gruppeinstruktør på Spenst Lillehammer!

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits